Haal de herfst in huis - woontrends najaar 2020

Haal de herfst in huis - woontrends najaar 2020

De herfst is in aantocht en dat betekent minder zonnig weer, meer regen, gezellig met een dekentje op de bank, kaarsjes aan en een lekkere kop thee erbij. Na de warme zomer van dit jaar is de herfst toch ook wel weer een tijd om de gezelligheid naar binnen te halen en te genieten van een sfeervolle omgeving. In deze blog geven we een aantal tips om je interieur net even wat gezelliger te maken.

Warme herfstkleuren

Kleur kan heel veel doen in een interieur en daarom is het zo leuk om per seizoen te wisselen van kleuren in huis. In de herfst zie je veel warme kleuren zoals rood, oranje en geel. Denk maar aan de blaadjes aan de bomen. Deze kleuren hebben het imago van een sfeervolle ambiance. Veelgebruikte luxe materialen zoals velours, mohair en fluweel passen tevens uitstekend bij de warme trendkleuren van dit najaar. Okergeel is één van de trendkleuren van het herfstseizoen. Een kleur die een ruimte tot leven kan brengen. Ook brengt het een zonnig effect met zich mee en wie wil dat nou niet, wat warmte in de koude maanden die voor ons liggen?

 

Je zou het misschien niet verwachten, maar okergeel laat zich heel goed combineren met verschillende kleuren zoals zachtroze, oudroze of terra-tinten. Ook mosgroen is fantastisch te combineren met okergeel. Deze trendy kleuren zorgen voor een optimaal herfstgevoel. Voor wie dit heftig in de oren klinkt, onthoud dat je woonkamer niet direct een kleurenexplosie hoeft te worden, maar door subtiele accenten aan te brengen fleur je een ruimte direct enorm op. Voeg bijvoorbeeld alleen wat accessoires zoals sierkussens of een poefje toe in echte herfsttinten.

 

Natuurlijke tinten en materialen

Tinten uit de natuur, tijdloos en een trend die al langer gaande is. Aardse tinten zoals terra cotte, bruin en beige zijn kleuren die het nog steeds goed doen. Door een vloerkleed van wol of jute toe te voegen, creëer je meer verbinding met de natuur. Vul wat potjes of een vaas met eikeltjes of dennenappeltjes en je hebt letterlijk de natuur in huis. Nog een “Do-It-Yourself”-tip is om bloemen te drogen door ze op de kop te hangen aan bijvoorbeeld een schouw of haakje. Droog ze langzaam uit door ze aan de lucht te laten drogen en je kunt ze de hele winter gebruiken als decoratie. Leuk om in een bloemstuk te verwerken of in een mooie vaas te zetten. Gebruik bloemen met stevige stengels, bijvoorbeeld hortensia’s, rozen of zonnebloemen. Ook grassoorten verlenen zich hier uitstekend voor.

 

Kleine details maken het verschil

Het zijn vaak de kleine details die het verschil maken. Het hoeven geen grote veranderingen te zijn en het hoeft niet veel te kosten. Met een paar kleine aanpassingen zoals een ander kussentje op de bank of een nieuwe plaid zorg je voor weer een frisse aanblik. Hier geldt de regel: “Less is more”.

 

Voor wie juist wel wat meer wil uitpakken valt te denken aan een nieuw vloerkleed, een nieuwe bank of een nieuwe kleur op de muur. Deze grotere elementen zorgen voor een heuse transformatie van de kamer of (woon)keuken.

 

Sfeerverlichting

Licht heeft een grote invloed op de sfeer in huis. Omdat het steeds vroeger donker wordt, is het belangrijk om binnen goede verlichting aan te brengen. Belangrijk is om hierbij onderscheid te maken tussen functioneel licht en sfeerverlichting. De sfeerverlichting zorgt juist voor het knusse herfstgevoel, een onmisbaar element dus. LED filament lampen zijn dé perfecte vervanger van de traditionele gloeilamp. De lampen kenmerken zich door kleine LEDS die ervoor zorgen dat er een authentieke en warme sfeer wordt gecreëerd. Vaak zijn deze lampen ook nog eens dimbaar en bovendien ontzettend zuinig.

 

Lauran_Wonen_winkel Woonwinkel_Zutphen

Foto's: Lauran Wonen

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.