Hoe kleur te gebruiken in je interieur

Hoe kleur te gebruiken in je interieur

Het toepassen van kleur in je interieur kan best een lastige keuze zijn. Kleur doet erg veel voor de sfeer in je interieur. Om de ruimte sfeervol en gezellig te maken, is het van belang de juiste kleur te gebruiken.

Het gebruik van kleur in een woonomgeving is erg persoonlijk. De één verandert regelmatig de woonkamer en zal misschien wat vaker experimenten met kleur, waar de ander veel voorzichtiger is en het spannend vindt om kleur toe te passen in het interieur. En weer een ander gebruikt juist alleen basiskleuren op de muur en voegt juist kleur toe door middel van accessoires. Dit laatste komt wat vaker voor bij de landelijke stijl. In deze blog geven wij wat tips om de juiste kleur toe te passen in je interieur.

 

Door uit te gaan van een goede basis wordt het gebruik van kleur eenvoudiger. Door de wanden in een rustige kleur te schilderen is het gemakkelijker om te experimenten met kleur in stoffen, materialen en accessoires. Een kleinere ruimte lijkt tevens ruimer wanneer de muren in een lichte kleur zijn geschilderd. Om een geheel te creëren kun je ervoor kiezen alle wanden in dezelfde kleur te schilderen. Om nog meer eenheid te krijgen, kun je ook het plafond meepakken in dezelfde kleur. Hierdoor creëer je een bepaalde rust en daarnaast zorgt dit voor een erg sfeervolle en warme uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een basiskleur die gemakkelijk te combineren valt bij de materialen van de meubels, de vloer en de raambekleding. In de accessoires en aankleding ga je vervolgens gebruik maken van een kleuraccent. Daarbij is het uiteraard ook mogelijk om meerdere kleurtinten te gebruiken van de gekozen accentkleur. Door de accentkleur op diverse plaatsen terug te laten komen creëer je mooi een geheel.

 

  

 

Heb je moeite met het toepassen van kleur in je interieur? Wij kunnen u helpen bij het maken van de juiste kleurkeuzes. Of het nu gaat om het gebruik van kleur in je accessoires, de juiste kleur van de bank of het toepassen van het gebruik van kleur in de gehele woning. Bij ons bent u aan het juiste adres voor vrijblijvend interieur- en kleuradvies. Uiteraard kunnen wij het advies voor u vertalen aan de hand van een moodboard en/of 3D visuals. U bent van harte welkom in onze winkel om de mogelijkheden door te nemen. Uiteraard kunt u ons ook bellen of een e-mail sturen naar [email protected].

 

Foto's: Lauran Wonen

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.