Landelijke met industriële woonstijl combineren?

Landelijke met industriële woonstijl combineren?

Landelijk met industrieel combineren, kan dat wel? Deze twee woonstijlen lijken misschien op het eerste gezicht elkaars tegenpolen te zijn. Maar beide stijlen kunnen juist heel goed samen gaan en elkaar aanvullen.

In een landelijk interieur wordt veelal gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen, linnen, wol etc. En aardetinten, die rechtstreeks uit de natuur lijken te komen. Er wordt  meestal gewerkt met lichte basiskleuren zoals wit, crème, grijs of taupe. Soms wordt er gebruik gemaakt van een mooie kleur op de muur, maar meestal wel op een neutrale manier. Stuk voor stuk kenmerken van de landelijke stijl.

 

Een wat stoerdere stijl creëer je door een tikje industrieel toe te voegen. Door gebruik te maken van wat meer onbewerkte materialen zoals oud hout, metaal, beton en leer, kun je een warm en gezellig landelijk interieur net wat stoerder  maken. Ook door het toevoegen van een donkere kleur op de muur creëer je een net wat stoerdere basis. Kleuren die hiervoor in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld zwart, bruintinten en grijstinten. Deze kleuren kun je ook combineren met een diepe accentkleur zoals olijfgroen; een natuurlijke kleur met een levendige uitstraling. Voeg een mooie industriële lamp toe voor nog meer sfeer.

 

Heb je in de basis een industrieel interieur, dan kun je wat warme elementen toevoegen, zoals een plaid van linnen of wol, zachte kussens of een schapenvachtje. Stijl af met een paar mooie kaarsen. Zo haal je direct de gezelligheid in huis.

 

Ondanks de verschillen in het kleurenpalet, de sfeer en het materiaal dat gebruikt wordt in beide stijlen, zijn er ook veel overeenkomsten. In beide stijlen wordt de betreffende ruimte goed benut en is er sprake van veel lichtinval. Beide stijlen maken gebruik van materialen zoals hout en textiel voor de aankleding. Daarbij komen authentieke accenten en accessoires goed tot hun recht in zowel een landelijk als industrieel interieur. Wat ons betreft de perfecte combinatie: een rustige basis met stoere elementen die zorgen voor een sfeervol geheel. Maak jij gebruik van zowel landelijke als industriële items in je interieur?

 

Landelijke_woonstijl_Lauran_wonen

Foto: Lauran Wonen

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.